BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинският съвет утвърди носителите на наградата на името на Никола Икономов и на „Златен Пегас”

Общински съвет-Разград утвърди на свое заседание днес тазгодишните носители на наградата на името на Никола Икономов да са стогодишната бивша учителка Донка Дюлгерова и секретарят на НЧ”Бузлуджа 2010” Емилия Русева, а журналистът и краевед Божидарка Златарева да получи наградата „Златен Пегас”. За г-жа Дюлгерова, която днес стана на 100 години, това ще е втора награда на името на Никола Икономов, което е прецедент, но в Правилника за символите, почетните звания, наградите и паметните знаци на Община Разград, приет от Общинския съвет, няма такъв тип ограничения. Двама от съветниците, които работят като педагози – Свилена Дечева и Пейчо Георгиев – обявиха, че до края на мандата за всеки рожден ден на Донка Дюлгерова ще й даряват определена сума лични средства.

Бивша учителка от ОУ „Васил Левски“ в Разград празнува 100-годишен юбилей

Двете докладни получиха подкрепа от 21 общински съветника, останалите не участваха в гласуванията. Призовете ще бъдат връчени на кратка церемония на 24 май от 10,00 ч. на площад „Възраждане”.

Общо 11 докладни записки имаше в дневния ред на местния парламент днес, съветниците одобриха 9, сред тях: изменение на Правилника за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми, откриване на процедура за възлагане на концесия за ползване на язовир „Островче”, одобряване на годишния финансов отчет на Диагностично-консултативен съвет-1-Разград”ЕООД и други. За представител на Община Разград на Общото събрание на акционерите на МБАЛ”Св. Иван Рилски” бе определен председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев, съветниците го упълномощиха и как да гласува.

По време на дискусията по една от неодобрените докладни – тази за предприемане на мерки за защита на гражданите и бизнеса, и справяне с икономическите последици, вследствие обявеното извънредно положение и усложнена епидемиологична обстановка, която бе внесена от съветниците от ДПС – Кметът на Разград Денчо Бояджиев представи справка за неплатените данъчни задължения, според която трима общински съветници не са си платили местните данъци за 2019 г. 141,17 лв. са неплатените задължения на бившия председател на Общинския съвет Надежда Радославова от ГЕРБ, 141,17 лв. – на бившия кмет д-р Валентин Василев от ГЕРБ, а 41,11 лв. – на общинския съветник и от Общински съвет мандат 2015-2019 г. Мариян Иванов. Г-н Бояджиев призова общинските съветници да проявят отговорност пред гражданите, да бъдат пример за тях, за да имат морала да разпределят техните пари, тъй като на база на данъците се правят разходите от общинския бюджет.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!