BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОИЦ-Разград проведе информационна среща в Кубрат

В Заседателната зала на Община Кубрат се проведе информационна среща на Областния информационен център – Разград.

Срещата откри кметът на Община Кубрат, г-н Алкин Неби, който приветства организаторите и ги поздрави за ползотворната работа и дейност, която центърът осъществява в Лудогорието и Община Кубрат. Г-н Неби подчерта, че местната администрация е успяла да разработи цели 13 значими проекта за общината и, че ще продължи да работи в тясно сътрудничество с информационния център. Встъпителни думи каза и г-н Юлиян Данаилов – управител на ОИЦ. Той благодари на кметът Неби за любезното домакинство и го поздрави като новоизбран кмет с пожеланията за бъдещи успехи. На днешната среща присъстваха още директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ към общината г-н Стефан Калинов, представители на учреждения и местния бизнес, служители на администрацията и други. Представени бяха отворени и предстоящи процедури за финансиране на проекти от европрограмите.

Презентации направиха г-жа Бехидже Ахмедова и г-н Юлиян Данаилов – експерти от ОИЦ – Разград. Върху някои аспекти на европрограмите се спряха и присъстващите, като интерес беше проявен към Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, както и към програмите, засягащи фермерският отрасъл. Внимание бе отделено и на проектите на Местната инициативна група „Завет – Кубрат“, като бяха обсъдени и настоящите проекти на етап реализация. Участниците се запознаха също с възможностите за кандидатстване с проекти по отворените до края на годината процедури за безвъзмездна финансова помощ по европрограмите.

Бяха представени и предстоящите възможности съгласно Индикативните годишни работни програми на европрограмите за 2020 година. Експертът от ОИЦ – Разград, г-н Юлиян Данаилов, сподели, че подписаните европейски проекти в Лудогорието са вече над 150. Участниците получиха информационни брошури и попълниха анкетни карти. Следващите срещи на експертите от ОИЦ – Разград ще са в Завет, Лозница, Самуил, Цар Калоян и Разград.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!