BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Осемкратният световен шампион по борба за ветерани Ремзи Реджеб получи награда от Община Разград за високи резултати през 2023 г.

Кметът на Община Разград Добрин Добрев връчи на осемкратния световен шампион по борба за ветерани Ремзи Реджеб парична награда за постигнати високи спортни резултати през 2023 г.

Премията от 2000 лева е част от финансов резерв от общински средства, предвидени за постигнати високи спортни постижения според чл. 11 от Наредба №25 за условията и реда за финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества в Община Разград. Ремзи Реджеб е третият спортист, който през настоящата година получава подобна финансова премия, другите двама призьори са 18-годишният лекоатлет от СКЛА“Лудогорец“ Лъчезар Вълчев и 15-годишният колоездач от СКК“Спринт“ Георги Радославов. Решението за предоставянето на тези средства се взема от членовете на Постоянната комисия по младежта, спорта и туризма към Общински съвет-Разград.

„За мен е приятно задължение да изпълня решението на комисията по спорта за осмата Ви световна титла по борба за ветерани да Ви връча скромна финансова инжекция, която предполагам, че ще инвестирате в подготовка за деветата световна титла“ – каза г-н Добрев на Ремзи Реджеб. Кметът допълни, че за него е чест и удоволствие „да имаме съгражданин, който по такъв безапелационен начин да прославя града ни и да не оставя конкурентите да си помислят, че някой медал може да излезе от Лудогорието“.

Шампионът по борба Ремзи Реджеб благодари за признанието и подкрепата на Община Разград и разказа, че постиженията му се дължат на постоянство и много труд в залата, както и на надграждане на постигнатото и наученото през годините. Той сподели, че се старае с успехите си да вдъхновява децата да се занимават със спорт. Ремзи Реджеб потвърди, че паричната премия ще се използва за подготовка за участие в престижно състезание – държавното първенство на Казахстан, за което е получил специална покана, то ще е в първите месеци на Новата година.

Ремзи Реджеб получи от Кмета Добрин Добрев и рекламни материали на Община Разград за 2024 г. Шампионът също направи подарък на градоначалника – анцуг с логото на СКБ“Лютфи Ахмедов“, чийто изпълнителен директор е той.

В срещата, на която бе връчена премията на Ремзи Реджеб, участва и специалистът „Спорт“ в Община Разград Златина Георгиева.

 

Материалът Осемкратният световен шампион по борба за ветерани Ремзи Реджеб получи награда от Община Разград за високи резултати през 2023 г. е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!