BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отменят се Капанският събор в Гецово и Панаирът на киселото мляко

Три от масовите събития от Културния календар на Община Разград за месец Юли се отменят поради усложненията от извънредната епидемична обстановка в страната.

Организацията им бе в напреднала фаза, две от мащабните културни събития – Капанският събор в Гецово и Панаирът на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и занаяти – са сред емблемите на Община Разград и местната управа планираше да ги проведе в целия им блясък. Имаше потвърждения и от известни изпълнители и състави. Провеждането на двете събития обаче може да подложи на риск здравето на участниците и гостите, затова на заседание на Областния кризисен щаб за борба с Коронвируса, чийто председател е Областният управител Гюнай Хюсмен, бе взето решение да се отменят с оглед безопасността на всички участници.

В четвъртък, 16 юли, няма да се проведе и второто издание на стартиралата преди седмица лятна инициатива на Община Разград „Танцувай с нас“.

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев се извинява на всички жители на общината, които очакваха с нетърпение любимите си празници, но ги уверява, че след отминаването на пандемията с Коронавируса Община Разград ще реализира намеренията си за наситена и интересна културна програма, за която всички сме зажаднели.

До тогава Община Разград призовава гражданите да се пазят и да бъдат здрави!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!