BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Посланикът на Република Сърбия посети Разград

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев и Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев се срещнаха днес с Посланика на Република Сърбия Н.Пр. Желко Йович.

Двамата представиха на дипломата Община Разград по отношение на икономическото и културното й развитие. Тримата обсъдиха и епидемичната обстановка в двете съседни държави, ограниченията, които се налагат заради разпространението на COVID-19 и темповете на ваксинация.

Н.Пр. Желко Йович сподели своите чудесни впечатления от спортната инфраструктура на региона, визирайки стадион „Хювефарма Арена“. Той допълни, че през последните години Сърбия инвестира в развитие на спорта и спортната инфраструктура като една от възможностите да се осигури развитие на младите хора и да останат те да живеят в родната си страна.

Посланикът на Сърбия заяви своята готовност да съдейства за реализация на общи инициативи, най-вече по отношение  на бизнеса и на младежките дейности.

Сърбия е сред малкото балкански държави, в които нямаме град-побратим, а има сфери, в които можем да си сътрудничим – заяви Кметът Денчо Бояджиев. Н.Пр. Желко Йович пое ангажимент да обмисли кой регион в Сърбия със сходни характеристики може да се побратими с Разград.

Кметът Денчо Бояджиев и Н.Пр. Желко Йович си размениха протоколни подаръци, като дипломатът получи плакет с един от символите на Разград – Момина чешма.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!