BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Правила за избор на детски играчки

Всички желаем най-доброто за децата си. Затова, когато избирате играчка, погледнете я и я огледайте много добре и прочетете всичко, обозначено на опаковката. Обърнете по-голямо внимание на следните неща:

Материалът на изработка

Детските играчки трябва да са изработени от безопасни материали. Също така, тези материали следва да са съобразени с възрастта. Например, не се препоръчва на деца под 3-годишна възраст да се купуват играчки, направени от естествена кожа или дървесна кора.

А какво да кажем за меките детски играчки, които сега са на мода. Когато избирате подобни, не трябва да забравяте, че те трябва да имат плътна и добре зашита обвивка. Това е гаранция за тяхната дълготрайност, защото малките деца често хвърлят безразборно своите играчки. Бактериите, които се задържат в меките играчки също са много опасни. Те могат да се превърнат в източник на инфекции, затова трябва редовно да се почистват. Особено, ако детето е предразположено към алергични реакции, следва родителите да са още по-внимателни.

Формата на детските играчки

За безопасна се считат тези форми, които нямат остри изпъкнали части, както и остри ъгли, с които детето може да се нарани. От друга страна, колкото по-причудливи са формите на детските играчки, толкова по-добре е това за развитието на тактилните усещания и детското въображение.

Какъв да е цветът на детските играчки

Отговорът е лесен – възможно най-естествен. Първо, това не нарушава разбирането на детето за реалния свят и второ, играчките с нестандартни цветове могат да уплашат децата, както и да съдържат токсични багрила. Също така е добре да избягвате черни и яркочервени играчки по психологически причини. Черното е твърде мрачен цвят за детски играчки, а искрящо червеното въздейства твърде възбуждащо върху психиката и може да доведе до агресия.

Миризма

Детските играчки не трябва да имат неприятна миризма. Ако усетите такава, просто се откажете да купите играчката, защото най-вероятно съдържа токсични материали.

Източник: https://jambo-bg.com/

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!