BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартирана е процедура по ЗОП за 24-часов мониторинг и поддържане на тол системата

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка – договаряне без предварително обявление по чл. 18, ал. 1, т. 8 от ЗОП, с предмет „Проактивен мониторинг и експлоатационна поддръжка и надграждане с нови функционалности на електронната система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5т. (Тол) и на база време за леки автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5т. (електронна винетка)“. С възлагането й ще се осигури непрекъснат допълнителен 24-часов мониторинг, анализ за работата на електронната система и текущото й натоварване.

Електронната система за пътни такси с функционалностите, каквато е изградена у нас, изисква постоянното поддържане в работоспособност, а за това е необходим непрекъснат денонощен мониторинг на всичките й параметри, реакция преди възникването на евентуален технически проблема и превантивното му разрешаване в максимално кратък срок. В момента това се прави от IT експертите в Националното тол управление, които ще продължат да го осъществяват, но въз основа на бъдещия договор работата им ще бъде подпомогната и от външни IT експерти, което е вид „втора застраховка“ за нормалната експлоатация на системата.

По подобен начин в момента се поддържа тол системата в Чехия, а преди години е оперирана и системата в Германия.

Срокът на договора е за две години с възможност за удължаването му с още три. Стойността му за целия период от 60 месеца е до 117, 9 млн. лв. без ДДС.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!