BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съвети за избор на перфектното спално бельо

На първо място то трябва да ни бъде удобно както при спане, така и за поддръжка. Затова ще отделим внимание на избора на материя, който до голяма степен определя тези характеристики. Ако чаршафите ви са неприятни на допир, това ще ви създаде голямо неудобство. Ето как да го избегнете.

Никога не подценявайте силата на качественото спално бельо – то моментално освежава вашата спалня и ви предоставя спокоен нощен сън. Запомнете, че получавате това, за което плащате. Качественото спално бельо ще издържи много години и дори ще се подобри с времето.

Ако се замислите, повече от една трета от времето ви е отделена за сън, тоест би било добре да си осигурите качество на спането. Но има толкова много фактори, върху които трябва да помислите – като се започне от броя на конците в тъканите и се стигне до грижата, която трябва да полагаме за него.

Броят на нишките представлява бройката хоризонтални и вертикални нишки в един квадратен сантиметър плат. Ще вземем за пример 200TC, което в превод означава, че в един квадратен инч плат се съдържат 200 нишки. Това, което ви засяга в случая, е че колкото повече нишки има, толкова по-добре. Трябва да се съобразите с още няколко фактора, които са от голямо значение.

Финността и качеството на преждата е друг изключително важен фактор – чаршаф с по-качествени влакна и по-нисък брой нишки, ще се усеща по-мек и ще стои по-изправен от тъкани с по-ниско качество и по-голям брой нишки.

Като общо правило, търсете брой на нишката 200 или повече, което да е обозначено на опаковката. Качествените прежди от памук или лен ще се усещат по-приятно след всяко следващо изпиране и ще издържат много по-дълго време.

Тъкането на вашите чаршафи също е важно. Най-познатите тъкани са сатен и перкал. Сатенът, както можете да се досетите, е по-гладък на пипане и притежава определено количество блясък.  Перкалът създава усещане за свежест и има равномерен гладък завършек.

Източник: https://kapere.com/

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!