BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С фолклорни танци и деветата купа на „Лудогорец” започна инициативата „Танцувай с нас”

Лятната инициатива на Община Разград „Танцувай с нас” започна с фолклорни танци и представяне за пръв път извън стадион „Хювефарма” на деветата купа на ПФК”Лудогорец 1945”.

Събитието се проведе на открито – на площад „Независимост” пред Общинския културен център. Започна с шампионски танц – малките танцьори от ДТШ”Хорце” и ТА”Булгарика” изпълниха авторския танц „Футболисти” на Румен Иванов и доц. Бисер Григоров. Те получиха аплодисменти и от двама футболисти от „Лудогорец”, които бяха в публиката – Георги Терзиев и Мавис Чибота.

След това танцьорите от „Хорце”, „Булгарика” и „Калина-Рада” поведоха няколко кръшни народни хора, в които се включиха мнозина любители на българския танц. Освен традиционното Право хоро, на площада тропнаха и танц от Осенец – „Повръщанка”, както и „Калгамашка” от бургаското село Еркеч.

Водещият на събитието Румен Иванов покани присъстващите на още едно събитие от културния календар на Община Разград – предпремиерата на ТМЦ-Разград „Смешно отделение” по текст на Ерик Чапъл и режисура на Робин Кафалиев започна непосредствено след „Танцувай с нас”. 

Жителите и гостите на Разград имаха възможност да се снимат с деветата купа на „Лудогорец” преди, по време на и след като завърши лятната инициатива „Танцувай с нас”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!