BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Третокласници изработиха огромна великденска картичка за служителите на общинската администрация в Кубрат

Третокласници от СУ „Христо Ботев“ с класен ръководител Татяна Попова, съвместно с МКБППМН-Кубрат, изработиха огромна пъстра празнична картичка с пожелания по случай предстоящия Великден за служителите и гостите на общинската администрация.

В два последователни часа по изобразително изкуство малчуганите реализираха стъпките по окончателното решение на  творческата идея. Работата по групи по всеки един елемент от картичката създаде и екипната работа между отделните деца, като ги научи на сплотеност и взаимопомощ. Децата освен огромната картичка, която краси вече общинската администрация, изработиха и 25 индивидуални картички в подкрепа на кампанията на своите връстници „Един ден без джобни“ за възрастните с увреждания, които ще бъдат връчени на 29 април по време на празничния  обяд организиран  от ДЦВУ.

„Групата на сръчковците рязаха, лепиха, оцветяваха, а друга група беше натоварена със задачата по избор на празнични пожелания и поздрави, които  собственоръчно надписаха“,  сподели подробности за творческия процес класната им ръководителка. „Празниците са винаги повод за добротворство и ние трябва да научим децата от малки да осмислят и осъзнаят тяхното значение и роля“, добави още Татяна Попова.

Класът е сред партньорите на местната комисия тази година, който прие да реализира чрез елементите на изобразителното изкуство целите на превантивно-образователната програма „Ценности и добродетели“ и за активното си участие заслужиха купата на МКБППМН „Посланици на Добротата“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!