BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Три седмици пълен локдаун в Турция

Поради влошаването на епидемиологичната обстановка в страната, на фона на нарастването на броя на случаите на инфекция с COVID-19, и с цел намаляване на броя на броя на смъртните случаи, президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган Турция обяви решение за налагането на пълен локдаун в страната, който ще влезе в сила от 19.00 ч. на 29.04.2021 г. и ще продължи до 05.00 ч. на 17.05.2021 г.

Всички работодатели ще преустановят дейността си или ще преминат към работа от дома, с изключение на тези, подробно изброени в циркулярна заповед на вътрешното министерство. Търговските вериги за хранителни стоки ще бъдат отворени през седмицата от 10.00 ч. до 17.00 ч. и ще бъдат затворени в неделя. Кафенетата и ресторантите ще предлагат само услуги за доставка по домовете. Всички междуградски пътувания ще могат да се реализират само в разрешителен режим, като общественият транспорт ще работи с 50% от капацитета си.

Резервациите в хотелите и местата за настаняване няма да дават основание за неспазване на наложените ограничения. Освобождаване на чуждестранни граждани от наложените ограничения се отнася единствено за ползващите туристически услуги. Чуждестранни граждани с разрешения за пребиваване, със статут на временна закрила или кандидати за закрила и притежателите на статут, ще бъдат обект на наложените ограничения.

Обучението на деца и обучаващи се във всички институции, включително детските градини и яслите, ще бъде преустановено, а планираните изпити ще бъдат отложени.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!