BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тургеневци похортуваха и се наддумваха на мегдана в Библиотеката

Предколедно наддумване на мегдана си спретнаха възпитаниците на Сийка Маринова от ІV „а” клас на ОУ „ Ив. С. Тургенев”. Домакин на чудесната хрумка бе РБ „Проф. Боян Пенев”, подходящо място по иновативен начин за любознателно включване в Националната седмица на четенето.

На импровизирания мегдан около празничната елха сладкодумните ученици показаха, че прекрасно преразказват народни приказки, спазвайки правилото да не цитират, да избягват повторения и умело да използват синоними. И не само това – да извличат народните мъдрости, които ги възпитават в ценности. Показаха, че имат добри познания при възприемането на стари и диалектни думи.

Извличайки поуките, акцентирайки на празниците, които наближават, всички се обединиха около посланието – по-често да се усмихваме, да творим чудеса и да бъдем добри.

Специален гост бе Радка Стоянова, която малко преди да започне седянката научила за нея. Тя остана приятно впечатлена от децата и техният преподавател, поздрави ги за любознателността и ги мотивира да не спират да търсят в малките мигове в живота надеждата, която е езика на есперанто. Не пропусна да им сподели своите спомени от седянките на мегдана, които с интерес децата слушаха.

На Библиотеката, домакин на седянката, децата подариха Коледно пано, изява на групата за занимания по интереси „Приложни изкуства и арт занимания” с посланието – „Не спирайте да разпалвате пламъчето на знание в нашите детски души”.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!