BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четири нови случая на COVID-19 в област Разград за последното денонощие

По данни на Регионалната здравна инспекция, през последното денонощие на територията на област Разград са регистрирани четири нови потвърдени случая на коронавирус.

Единият потвърден случай е жена на 56 г., от гр. Исперих. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследвана e в СМДЛ „Рамус“ – София /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Потърсила е медицинска помощ на 08.07.2020 г. в УМБАЛ „Канев“ – Русе, където е хоспитализирана в Отделение по инфекциозни болести. Жената е с придружаващо заболяване: Артериална хипертония  II ст.

Мъж на 63 г. от гр. Исперих е вторият потвърден случай на COVID-19. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в СМДЛ „Рамус“ – София /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е без клинични оплаквания. Оставен е в дома с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни. Придружаващи заболявания: Артериална хипертония  II ст.

Третият случай е мъж  на 32 г. отново от гр. Исперих. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в СМДЛ „Рамус“ – София /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е без клинични оплаквания и придружаващи заболявания. Оставен в дома с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни.

Жена на 35 г. от гр. Разград е четвъртия потвърден случай. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследвана e в СМДЛ „Рамус“ ООД – София /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е без клинични оплаквания и придружаващи заболявания. Оставена е в дома й с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!