BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 60 000 растения разцъфват в Разград през пролетно-летния сезон

Първият етап от пикирането на разсади за пролетно-лятното зацветяване на Разград завърши днес в базата на Общинско предприятие „Паркстрой“. Директорът на предприятието Иван Борисов съобщи, че за няколко дни работниците са разсадили в контейнери повече от 28 000 растения. През следващата седмица ще се пикират още 30 000 растения, така общо цветовото многообразие в Разград ще достигне близо 60 000 стръка. За да има място за отглеждането на тези растения, се разширява покритата площ в базата на предприятието.

Бегонии, тагетес, вербена, импатиенс, салвия, петуния, циния,  целозия и цинерария включва видовото разнообразие, което ще бъде засадено в края на април – началото на май в градините в Разград.

Нов акцент в кампанията по зацветяване са конструкции, в които ще бъдат поставяни предимно каскадни цветя. Закупени са 30 съоръжения, в които се поставят по повече от 1 саксии. Единият вид – с форма на глобус – побира 48 саксии, от които ще се спускат от височина: петунии, калдаръмчета, лобелия, мушката и нови за града видове като ипомея, каланхое, джеймсбритения, лобулария.

Ще бъдат обновени и вече познатите цветни фигури – ваза, кораб, пеперуди, палитра.

През следващата седмица работниците в ОП“Паркстрой“ ще попълнят и зацветените през есента терени там, където има измръзнали или унищожени теменужки и парички.

Друга част от дейността на ОП“Паркстрой“ е насочена към поддръжката на детските площадки в града. Вече е започнал преглед на тяхното състояние и подмяна на амортизирани части. Най-често се налага да се заменят покривите на пързалките, които са изгнили, това става с изработени в общинското предприятие покривни конструкции. Подменят се и стълби и парапети на съоръженията за игра. Предстои поставяне и на нови пейки,  предоставени от дарител, както и на кошчета за смет, част от които са изработени в предприятието.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!