BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Разград осигури работни места за 11 младежи по проект „Младежка заетост +“

Община Разград осигури работни места за 11 младежи по проект „Младежка заетост +“.

Основната цел на проекта е да се повиши конкурентоспособността на младежите на възраст от 16 до 29 години включително чрез осигуряване на възможност за стажуване, обучение по време на работа, осигуряване на заетост или включване в обучение за придобиване на „меки“ умения при работодател, което ще улесни преходът от образование към заетост и едновременно с това ще доведе до натрупване на ценен професионален опит у тях, необходим за заемане на свободни работни места, заявени от работодателите. Проект „Младежка заетост +“ се реализира по Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027, Приоритет 3: „Насърчаване на младежката заетост“, съфинансира се от Европейския социален фонд. По проекта „Младежка заетост +“ се осигурява препитание на неактивни и безработни лица. Те се насочват от бюрата по труда.

YouTube

По проекта Община Разград сключи два договора с Агенцията по заетостта.

Единият е за стажуване и по него е назначен счетоводител в отдел „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Разград. Срокът на стажа му е 9 месеца.

Другият договор е за обучение по време на работа. По него са назначени 10 общи работници в 6 населени места: Дянково, Стражец, Киченица, Топчии, Ясеновец и Раковски. Това е станало по предложение на кметовете на селата. Трудовият ангажимент на работниците по проекта е 6-месечен, възнагражденията им се изплащат по проекта.

Проектът продължава до 2027 г. и при възможност Община Разград ще осигури работни места по нея и на още млади хора.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!