BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

България ще пусне „Държавен Booking“ от следващия месец

Държавна онлайн система за резервации ще заработи от 1 юни. Името й е „Преоткрий България“. Всички хотели и ресторанти, които решат да предлагат услугите си чрез платформата, ще трябва да предлагат храна само от български земеделски производители. Това стана ясно по време на извънреден брифинг в Министерския съвет днес, където на среща бяха премиерът Бойко Борисов и ръководството на „Метро България“.

Всички хотели и ресторанти ще могат да публикуват офертите си за потребители в България за лятна ваканция: стая, нощувки, резервации за ресторанти. Тя ще стартира заедно с началото и на туристическия сезон тази година. Идеята на платформата е да се насърчи българския туризъм в тази извънредна ситуация.

Целта е да направим сигурен продукт за българския потребител на услуга, както и за чужденците впоследствие. Ние трябва да представим пакета така на нашите клиенти, които изберат платформата, резервирайки нощувка и вечеря, да избират да отидат на сигурно място от гледна точка на чистота, хигиена, гарантиране на социалната дистанция. Втора точка от тази програма е да върнем българските храни в менютата на ресторантите, задължително условие се явява за хотели и ресторанти да предлагат български храни и ястия, произведени от продукти, предоставени от български предприятия и фермери, включително малки фермери“, обясни Георги Гърневски от „Метро България“ .

Участието в платформата е безплатно.

Туристите ще могат да видят на платформата храните, които се предлагат в съответния хотел или ресторант от кои вериги идват, от кои региони, както и по какъв стандарт са произведени. Освен това, ще има информация и за това какви хигиенни изисквания има в хотели, както и какви мерки са предприети, за да не се разпространява заразата от коронавируса.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!