BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деца от МКБППМН-Кубрат рисуваха по случай седмицата на гората за служителите на „Кубратска гора“ ООД

Седмицата на гората,  по традиция се провежда в първата  седмица на месец април. За 2020 година  дните  от 6 до 12 април са посветени на нея. Емпатистите от Кубрат към МКБППМН от години поздравяват с изложба от рисунки, своите приятели и партньори от „Кубратска гора“ ООД, с които поддържат ползотворно сътрудничество. По този начин се учат на няколко неща-развиват екологична култура, осъзнават важността на личното участие, когато трябва да поздравят, покажат отношение, да са  част от промяната за много по-доброто утре.

Пречупването на важни теми и проблеми през призма, позволяваща на децата да покажат своята гледна точка става по много начини. Един от тях е чрез рисуване, която се възприема като емоционална и разтоварваща дейност в извънкласна форма. Рисуването в дните на дистанционното обучение се превърна в подходящо средство за изпълнение на творческите задачи от образователно-превантивния календар на местната комисия.

Тази година поради извънредната ситуация, емпатистите  рисуваха от вкъщи и събраха рисунките в постер-плакат и излъчиха следния  апел-призив:

„Да пазим природата и гората чиста! ДА  се грижим с любов за обитателите на гората! Да поздравим хората, които се грижат за нея! Да бъдем част от тази грижа!“

С  любов и желание по темата рисуваха Красина, Елена, Константин, Еля,  Симге, Джерен, Даниел, Евгени и Здравко.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!