BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

До 23 януари се приемат заявки за участие в 56-тото издание на крос „Освобождение“

До 17,00 ч. на 23 януари в деловодството на Община Разград и на ел.поща [email protected] се приемат заявки за участие в 56-тото издание на крос „Освобождение“. Най-старото, провеждало се без прекъсване, лекоатлетическо състезание в страната, е част от събитията, включени в Програмата за отбелязване на 28 януари – Деня на Разград.

Организатори на крос „Освобождение“ са Община Разград и Регионалното управление на образованието-Разград със съдействието на Спортен клуб по лека атлетика „Лудогорец“ и ЦПЛР Ученическа спортна школа „Руси Бухтев“.

Стартът на състезанието е от 14,00 ч. на 24 януари 2020 г. от площад „Възраждане“. Според Регламента на крос „Освобождение“ са предвидени маршрути между 300 м. и 2200 м. за осемте възрастови групи, които включват състезатели от 8-годишна възраст до ветерани над 35 години. Класираните от първо до трето място във всяка възрастова група получават медали и предметни награди, а от четвърто до шесто – грамоти и предметни награди.  

Учениците се включват в състезанието през учебните заведения, в които учат и откъдето трябва до 23 януари да представят на организаторите списъци на участниците и документите, предвидени в Регламента, а за възрастните записването е на място след медицински преглед. Право на участие имат и жители на населени места извън Община Разград. Вижте пълния Регламент на състезанието и маршрута по улиците на града в секция Спорт на сайта на Община Разград – https://www.razgrad.bg/images/images/Kultura_sport_turisym/sport/2020/kros-REGLAM-_2020.pdf.

Припомняме, че Програмата за Деня на Разград включва още няколко спортни прояви. В 9,30 ч. на 18 януари в спортна зала „Лудогорец“ започва турнир по футбол на малки врати за мъже, организиран от Областния съвет на БФС под патронажа на Кмета на Разград Денчо Бояджиев. Турнирът продължава и на 19 януари. Също в зала „Лудогорец“ и в 9,30 ч., но на 25 януари е откриването на двудневен баскетболния турнир, организиран от Баскетболен клуб „Вълци“ със съдействието на Община Разград. В 9,30 ч. на 25 януари в залата на ОУ“Никола Икономов“ започва открит индивидуален турнир по тенис на маса „Освобождение“. В 9,30 ч. от Автогара Разград тръгва туристически поход в чест на 142 години от Освобождението на Разград. Той е с маршрут: село Побит камък – с. Топчии – с. Просторно, организира се от Туристическо дружество „Буйна кръв“.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!