BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Забавна алея на игрите се появи в Кубратския парк

Днес 29 май 2020, СНЦ „Потомци на Дуло“, начело с Недялка Кирилова, започнаха реализирането на интересна идея, която съдържа образователни елементи и е предизвикателство към най-малките ползватели на градинския парк в Кубрат.

Докато се разхождат, забавляват и играят, любознайковците ще учат буквите, цифрите и зигзагообразна алея ще ги среща на определени участъци с най-различни игри от близкото минало като „Дама“, „Не се сърди човече“ и др. Ентусиазирани днес върху творческото предизвикателство работиха ученици, родители, членове на сдружението, които бързат, за да изненадат за 1 юни децата, които ще могат да се потопят в интерактивното пътешествие и приключение. Буквите са изписани и нарисувани с цвета на трибагреника, за да засили патриотичното чувство у подрастващите. Цифрите от 1 до 20 също ще бъдат изрисувани със свежи цветове. „Започнахме с това, но имаме още какво да предложим“, споделиха Недялка Кирилова и Гергана Лазарова (учител в професионалната гимназия) и благодариха на хората, дошли днес да рисуват с тях и да ги подкрепят. Надяват се положителните отзиви да са повече и да реализират стъпка по стъпка замисленото.

Първата реакция на минувачите беше утвърдителна. Малки и големи се спираха да научат повече за това какво предстои и се радваха на свежите още от боята пресни буквички, като с радост ги назоваваха на глас.

В късния следобед Мирослав Йорданов, заместник-кмет на Община Кубрат, и председател на МКБППМН поздравиха ентусиастите и пожелаха идеята да има последователи и най-вече нарисуваното да бъде опазено и да се ползва с радост от децата и техните родители, които са и техните първи неформални учители.

Положителен отзвук дойде и от кмета на общината – Алкин Неби, който оцени високо образователно-възпитателната идея и призова гражданите да ценят и уважават всичко, което се прави за тях и припомни, „че опазването на съоръженията на обществени места е всеобща грижа и е отворен за всякакви креативни идеи, които внасят радост и свежинка в ежедневието на гражданите“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!