BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна десетият конкурс „Да на красотата“

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев обяви началото на десетото юбилейно издание на конкурса „Да на красотата“ на съвместна пресконференция с председателя на Федерацията на жените Любка Стоянова.

Конкурсът е утвърдена традиция, организира се от Община Разград и Федерацията на жените – припомни г-н Добрев. Той изрази категоричното желание на общинското ръководство инициативата да се поддържа и развива, тъй като тя стимулира нашите работливи и талантливи съграждани със собствения си труд да творят красота и колорит, да поддържат славата на Разград като град на цветята. Заместник-кметът Добрин Добрев призова жителите на община Разград да се запишат за участие в конкурса.

Председателят на Федерацията на жените Любка Стоянова представи регламента на тазгодишното издание на конкурса. Той ще е в пет раздела: най-добре поддържан двор, най-добре поддържан балкон, най-добре поддържан двор на фирма, най-добре поддържана лятна градина на търговски обекти от общественото хранене и най-добре поддържан двор в детска градина и училище. Номинациите се събират до края на месец юни на тел.: 0896799103 – Любка Стоянова, 0898609383 – Цветанка Димитрова, 0886325204 – Добринка Монева и 084 618186 – Айля Кърджалиева. Предложения могат да правят както самите собственици на дворове и балкони, така и техни съседи и познати, а по селата в общината – и кметовете на населените места. През месец юли комисията, чийто председател е заместник-кметът Добрин Добрев, а членове: Любка Стоянова, Цветанка Димитрова, Добринка Монева и Айля Кърджалиева, ще обходи всички предложени дворове и балкони. През септември ще бъде извършен втори обход, а през октомври ще бъдат обявени победителите в различните категории. Наградите си те ще получат на концерта на Федерацията на жените за Деня на християнското семейство 21 ноември. Наградният фонд е осигурен от Община Разград, той е на стойност 800 лева, наградите са принадлежности за поддържане на градините и балконите.

Всяка година комисията разглежда около 60 красиви градини и балкони в Разград и останалите населени места в общината.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!