BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Как ремонтът на кухнята да не се превърне в кошмар

Рано или късно, на всеки се налага да направи ремонт. Независимо дали се нанасяте в мечтания и дълго чакан нов дом, или просто искате да освежите старата кухня, обикновено това е свързано с много стрес, непредвидени ситуации и понякога пълно разочарование.

За да не попадате в тази меко казано неприятна ситуация, е нужно добре да обмислите и планирате всички детайли, преди да пристъпите към осъществяването на ремонтните дейности. За да не се превръщат няколко месеца от живота Ви в непрестанен кошмар с участието на майстори, неправилно подбрани мебели и много изхарчени средства, в тази статия сме подбрали няколко полезни съвета, които ще Ви бъдат от помощ. Вижте кои са те:

Ремонт или освежаване – от какво наистина се нуждаете?

На първо място, необходимо е да си отговорите на този важен въпрос. Ремонтът и освежаването са две различни неща, които изискват различен бюджет, време за изпълнение и постигат различни резултати. Ремонтът обикновено е свързан с основно премахване на мебели, стени и подобни настилки и замяната им с нови такива.

Освежаването е концентрирано в премахване на само една част от тези неща – тези които в най-голяма степен имат нужда от подмяна. Помислете кое отговаря на Вашите нужди, бюджет и време, с което разполагате. Понякога малки промени като замяната на старата кухненска мивка с нова, може да направи наистина голяма разлика. Ако и Вашият случай е такъв, разгледайте голямо разнообразие от висококачествени мивки на https://www.fat-bg.com/.

Определете бюджета си

След като вече сте решили дали ще направите цялостен ремонт, или частично освежаване, идва ред на един много важен детайл, а именно бюджетът. Помислете и направете списък с всички неща, които ще Ви струват пари. Това включва материалите, майсторите, къртене на стени (ако е необходимо), новите уреди и мебели, инсталирането им, доставки. Включете в този списък дори и неща, които Ви се струват като дребни суми, тъй като натрупвайки се, те може да утежнят бюджета Ви значително.

От какво може да спестите?

В случай, че разполагате с ограничени средства, тогава определете кое за Вас е приоритетно и отделете по-голяма сума за закупуването му. Ако Вие или Ваши близки се справят добре с шпакловането, лепенето на тапети или сглобяването на мебели, тогава направете тези неща сами, вместо да наемате и плащате на майстор. Но ако нямате тези умения, по-добре не експериментирайте, поне с желанието си да спестите пари, може да си докарате още по-големи разходи, за да поправи някой това, което вече сте свършили. Най-добрият съвет, който може да Ви дадем, е винаги да търсите най-оптималното съотношение между цена и качество.

Доброто планиране е в основата на всеки успешен ремонт

Доброто планиране е изкуство, което изисква дълго време за усвояване. Все пак, ако досега не Ви се е налагало да организирате ремонт, първо уточнените колко време възнамерявате да продължи ремонтът. След това разделете го на отделни малки дейности и отбележете поредност и  срок, в който трябва да са готови. Така лесно ще може да следите изпълнението му. Съветваме Ви все пак да отделите няколко допълнителни дни за извънредни ситуации. Добре е преди да стартират дейностите, да поръчате и да се снабдите с материали или мебели, които изискват предварителна поръчка.

Ако не сте сигурни или не може да прецените сами, по-добре е да се обърнете към специалист, който да Ви консултира. Обикновено това е майсторът, на който ще се доверите да преобрази Вашата кухня. Направете добро предварително проучване относно екипа и се уверете в техните способности. Много хора се оплакват, че не са попаднали на правилните майстори и това им е коствало излишни нерви и финанси. Най-добре се допитайте до близки и познати, които вече са минали по този път и са останали доволни от екипа, извършил ремонта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!