BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МКБППМН-Кубрат с купа „Училище-партньор“ за столично учулище

На работно посещение в столичното 125 СУ „Проф. Боян Пенев“ , беше секретарят на кубратската комисия д-р Надие Карагьозова на 15 януари 2020 година.

Между софийското училище и местната комисия има изградено сътрудничество, което дава добри резултати-реализирани педагогически срещи, посещения в класове, открити уроци и др. Настоящият повод бе планираната през месец декември среща с главния учител в начален етап на обучение Жулиета Димитрова и съвместна разработка на превантивен календар „Заедно за нашите деца“, която тангира с избора на учебно-възпитателната тема „Заедно“ на училището за учебната 2019/2020 година и превантивно-образователната тема на МКБППМН-Кубрат „Повече заедно“. За посланици на идеята беше избран трети „в“ клас, която ще популяризира идеята сред останалите ученици. Програмата застъпва заедността като необходимо условие за по-успешна социализация на децата чрез връстници, общуване, споделяне и съпреживяване. Програмата е насочена и към родителската общност, която цели родителите да не останат на прага на училището, а да са част от цялостното вътрешно педагогическо-образователно взаимодействие и пространство, една от целите на съвременното образование и възпитание.

Мкбппмн-Кубрат е за политики на партньорство и сътрудничество, взаимодействие със сходни институции, защото се води от разбирането, че ефективността на превантивната дейност е много по-голяма, когато в нея участват повече субекти по превенция и образование, споделят обратна позитивна връзка, опит и нови идеи.

Повод за срещата стана и връчване на купа „Училище- партньор“ в знак на благодарност в юбилейната 65-годишнина на училището, което ще се отпразнува през месец април тази година. Купата беше връчена на директора на училището Венелина Николова, признат авторитет сред педагогическата общност.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!