BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 1 милион дози ваксини на „Бионтех/Пфайзер“ ще получи България от ЕС през следващите 3 месеца

1 259 728 дози ваксини на „Бионтех/Пфайзер“ допълнително ще получи България от ЕС през следващите 3 месеца. Това ще стане възможно след като 19 страни-членки се съгласиха да помогнат чрез механизъм за солидарност на България, Хърватия, Естония, Латвия и Словакия. Вчера КОРЕПЕР потвърди решението, с което ще се разпределят допълнителни количества към страни, изпитващи затруднения заради неспазването на договорените с ЕС доставки от страна на компанията „Астра Зенека“, обяви във фейсбук премиерът Борисов. Ваксините са част от ускорена доставка за второто тримесечие на 2021 г. в размер на 10 млн. дози, която бе договорена между ЕК и фирмата-производител. Целта е в края на месец юни всички страни в ЕС да бъдат максимално близо до ваксинирането на 50% от своите граждани.

Министър-председателят благодари на Европейската комисия и на председателя й Урсула фон дер Лайен, включително за ваксините, които се отпуснаха допълнително за България, както и за усилията на португалското председателство на ЕС да бъде постигнат този резултат за допълнителните 1 259 728 дози ваксини на „Пфайзер/Бионтех“ , които ще получи България от ЕС през следващите 3 месеца чрез механизъм за солидарност.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!