BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Най-надеждната автомобилна марка се оказа корейска

Американската компания JD. Power публикува класацията си за най-надеждни автомобилни марки. На първо място през тази година се оказа корейският бранд Genesis, който изпреварва японския Lexus.

Любопитното е, че марката на Hyundai за първи път участва в надпреварата. Причината е, че тя е сравнително нова на пазара – появи се през 2008 г., когато така беше кръстен новият флагман на Hyundai. Първите модели от бранда – седаните G80 и G90, обаче се появиха едва през 2016 г. В случая експертите на JD. Power са изследвали автомобили на възраст до 3 години, като това дава право на Genesis да участва.

Средният показател на лидера през тази година е 89 повреди на 100 автомобила, като по този показател Genesis значително превърхожда втория в класирането Lexus, при който са отчетени 100/100. Третото място е за американския Buick (той печели при масовите производители), а в Топ 5 влизат още Porsche и Toyota.

Самата класация се прави след проучване на експертите на агенцията на модели в отделни категории. Те се допитват до собствениците на автомобили, които трябва да разкрият с какви проблеми са се сблъсквали. Съответно, коли се класират и по отделни класове. Ето и победителите в тях:

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!