BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Разград изработи Механизъм за подпомагане на семейства в нужда с храна в извънредното положение

Община Разград изработи Механизъм за подпомагане на семейства в нужда с храна в извънредното положение. Основните положения в него са изготвени въз основа на уточнените начини за взаимодействие на работната среща между представители на социални услуги, институции и организации с хуманитарна насоченост и заместник-кмета на Община Разград Милена Орешкова, която се проведе вчера.

Съгласно Механизма ще бъдат подпомагани: самотно живеещи възрастни хора с ниски доходи, които нямат близки натериторията на община Разград; трудно подвижни хора и хора с увреждания, както и семейства, които към настоящия момент са останали без доходи. Два са начините на подпомагане: чрез топъл обяд от Домашния социален патронаж и пакет с хранителни продукти, предоставен от БЧК.

Сигналите за нуждаещите се граждани се подават на тел 084/660283 – на Център за обществена подкрепа към сдружение „ЖАНЕТА“.

За осигуряване на средства за подпомагане се събират дарения на следната банкова сметка: IBAN: BG 62TEXI95435105985600 BIC: TEXIBGSF, като в основанието на превода трябва да бъде вписано: „Дарение за Домашен социален патронаж с цел подпомагане на нуждаещи се в извънредно положение“. Приемат се и хранителни продукти за приготвяне на топъл обяд със сертификат за качество в Домашен социален патронаж и опаковани хранителни продукти за изготвяне на пакети в БЧК.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!