BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Организират регионален конкурс за детска рисунка „Великден през моите очи” (онлайн издание)

Идва Великден – един от най-любимите празници на децата. Тогава те имат възможност да се изявят като художници, да допринесат за празничната украса у дома и да помогнат на родителите си в приготовленията.

С празниците са свързани надеждите на хората за благополучие и късмет, те сплотяват семейството, запазват и развиват християнските традиции и ценности, учат децата на българщина. В тях са събрани богатият народен дух, вярата в доброто и надеждата в утрешния ден.

Благодарение на празниците и традициите, наследство от нашите деди, ние се докосваме до нашето минало и все повече опознаваме и самите себе си.

Именно поради тази причина за нас е особено важно младите хора, които идват след нас, да са богати духовно, да са отговорни, трудолюбиви, добронамерени и с открити сърца, защото бъдещето е заложено в тях.

Мили деца,

За шеста поредна година Областна администрация Разград организира конкурс на тема: „Великден през моите очи“, под патронажа на Областния управител на област Разград. Тази година той ще се проведе изцяло онлайн.

За организирането на конкурса ще очакваме подкрепа от Регионално управление на образованието Разград; директори на училища, центрове за подкрепа на личностното развитие и детски заведения на територията на област Разград; учители и родители, както и от медиите в областта ни.

Ние сме убедени, че всеки от вас искрено се вълнува в дните преди празника, когато заедно с вашите близки боядисвате яйца и украсявате дома.

Целта на инициативата е запознаване и съхранение на традициите, свързани с големия християнски празник Великден, както и насърчаване на децата за творческа и индивидуална изява.

В шестото издание на Великденския ни конкурс тази година ние ви предлагаме да се докоснете до още една емоция – сами да изобразите върху белия лист онова, с което свързвате Великден. Ние ще се радваме да покажете на всички как вие празнувате най-големия пролетен празник – Великден, с какво го свързвате и коя е любимата ви част от него.

В конкурса могат да участват деца и ученици от детските заведения и училищата в област Разград, индивидvaлнo в четири възрастови групи: деца до 6 годишна възраст и ученици от I до V клас; от V до VIII клас и  от IX до XII клас.

Форматът, както и материалите и техниката, които ще се използват за изработване на Великденските рисунки са без ограничения.

Критериите за оценка на творбите ще бъдат следните:

  1. Творбите да отговарят на темата;
  2. Изразителност на рисунката и креативност;
  3. Оригиналност и творчески подход – култура на цвета – цветови съчетания, създаване на цветова гама и хармония.

Предвид извънредното положение и спазването на стриктни мерки за ограничаване навлизането и разпространението на заразата с коронавирус в област Разград, тази година творбите не трябва да се изпращат или предават в Областна администрация Разград. Рисунките следва да са сканират или заснемат с фотоапарат/телефон и да бъдат изпратени на следния специално създаден за конкурса адрес на електронна поща: [email protected]. Творбите ще бъдат публикувани своевременно във фейсбук страницата на Областна администрация Разград, като по този начин ще бъде организирана виртуална изложба, където всички фейсбук-потребители ще могат да гласуват. Рисунките ще се оценяват от компетентно компетентно петчленно жури. В писмото по електронна поща да има следната информация: име и фамилия на ученика, клас, телефон; име и фамилия на ръководителя/родителя, телефон; име, адрес и телефон на училището, детската градина или школата.

Готовите разработки очакваме до 20.04.2020 г., включително.

Наградите за конкурса няма да се връчват лично и няма да се организира тържествена церемония за награждаване на победителите, а ще бъдат предоставени ваучери за покупка на стоки по избор от определени търговски обекти. Ще бъдат връчени следните награди: награди за авторите на творбите с най-висока художествена стойност, заели първо, второ и трето място във всяка възрастова група; поощрителни награди за оригиналност за всяка от възрастовите групи; специални награди за рисунките, събрали най-много харесвания /лайкове/ във фейсбук страницата на Областна администрация Разград.

Награденият фонд ще бъде в размер на 500 лева.

Заелите призови места участници ще бъдат обявени на Фейсбук –страницата на Областна администрация Разград, на 24.04.2020 г. Очаква ги и специална изненада!

За информация и контакти: Диана Петрова – главен експерт в Областна администрация Разград, тел.: 0895 518 111.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!