BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От понеделник започва пленерът „Мистика и реалност“

В периода от 8-ми до 16-ти юни се организира традиционният Международен пленер „Мистика и реалност“, който за първи път бе проведен през 2000г. Събитието се провежда за осми път като основната цел на организаторите е да се поканят художници, които отговарят на концепцията на галерията по отношение на обогатяването й със своите картини. Пленерът се реализира с подкрепата на Община Разград и ХГ „Проф. Илия Петров“ Разград.

През годините участие са взимали както български художници, така и чуждестранни. Тази години са били поканени гости от Беларус, Румъния, Турция, Молдова и други страни, но поради възникналото извънредно положение и наложените мерки, те са възпрепятствани да присъстват и участие в пленера ще вземат единствено български художници.

Гостите, които ще дадат своя принос за разградската галерия, са: Божидар Тонев от Добрич, Милчо Талев от Поморие, Неделчо Кучков от Хасково, Надежда Стойнева от Димитровград, Ивелина Николова от Шумен, а представителите от Велико Търново са Цветелина Максимова и Мариета Конова. Тази година участие ще вземе и разградският художник Теодор Даскалов. Някои от гостите са вече познати от минали години.

Живописците се настаняват в базата на Община Разград в м. Пчелина в периода 8-16 юни, а материалите, с които ще творят своите картини, са осигурени от организаторите. Творбите ще бъдат включени и в специален каталог.

Директорът на ХГ „Проф. Илия Петров“ Разград Тодор Тодоров споделя, че пленерът се е доказал много през годините и голям брой художници имат желание да се включат в него.

Пленерът „Мистика и реалност“ е сред първите събития от възобновения културен календар на Община Разград след  извънредното положение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!