BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Последна възможност за кандидатстване от Разград за учители в програмата на “Заедно в час”

Изключителен интерес към учителската професия отчита фондация “Заедно в час” тази година. 15 април е последният краен срок за кандидатстване в програмата за професионално и лидерско развитие на организацията. До момента повече от 5500 души са проявили интерес да кандидатстват. Този брой е най-големият, отчетен от организацията, от стартирането на програмата през 2010 година. 

Кандидатите с оферта да станат участници в програмата към началото на април са повече от 100 души, част от тях са и от област Разград. Всички, които я приемат, преминат успешно интензивно лятно обучение, практическа лятна академия с ученици и интервю с директор, ще имат възможност да работят като учители от 15 септември 2020 г. в училища в 20 области на страната.

Кандидатстването за програмата е до 15 април на сайта zaednovchas.bg. 

„Заедно в час“ вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. Организацията търси, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които да работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.

Традиционно най-голям интерес към работата като учители с програмата на “Заедно в час” има от страна на завършващи студенти и професионалисти с опит между 5-10 години. Област Разград по традиция е един от регионите с постоянен интерес от страна на кандидати за учители. Засилен е интересът към програмата и от областите София, Пловдив, Варна и Бургас. 

“През последните седмици адаптирахме процеса на подбор и в момента всички етапи на кандидатстване се провеждат в онлайн форма. Щастливи сме, че ситуацията с извънредното положение в страната, заради коронавируса, не намали интереса към програмата и хората продължават да кандидатстват. Вярвам, че това е свързано и с осъзнаването колко важна е ролята на учителите за подобряването на средата, устойчивото преодоляване на подобни кризи и развитието обществото и икономиката.”, споделя Нели Кочева, ръководител на екипа по прием на нови участници.

Всички кандидати за програмата на “Заедно в час” преминават през три етапа на подбор, преди да получат предложение за участие в програмата. Няма изискване кандидатите да имат учителска правоспособност – одобрените участници придобиват такава в рамките на програмата. Необходими са завършена минимум бакалавърска степен до 1 септември 2020 г., желание за работа с ученици, които имат нужда от повече подкрепа, и готовност за работа като учител на пълен работен ден за период от две години.

КАКВО ВКЛЮЧВА ПРОГРАМАТА

Участниците в програмата на “Заедно в час” получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, финансови стимули, професионални контакти и силни приятелства.

Обучителната програма на “Заедно в час” е специално разработена за ефективно преподаване с фокус върху нуждите на ученика и включва методи, които помагат на всички ученици да напредват, независимо от първоначалното им ниво. Обученията използват доказали се образователни модели и се адаптира спрямо контекста в България, както и на базата на 10-годишния опит на “Заедно в час”. 

„ЗАЕДНО В ЧАС“ В РАЗГРАД 

През настоящата учебна година седем учители и възпитаници на програмата за професионално и лидерско развитие преподават в областта в три училища в гр. Разград, гр. Кубрат, с. Езерче и с. Дянково. 

През 2019 РУО Разград в партньорство със „Заедно в час“ организира голям регионален форум за споделяне на добри практики за мотивиране на учениците в училище, в който взеха участие над 100 учители и директори от всички училища в областта.

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“, а дългогодишен партньор в региона на Разград е „Амилум България“ ЕАД. 

Три училища от областта са участници и в европейския проект FIERST, който цели да разпространи добри практики за включващо обучение, създадени от иновативни учители и образователни експерти, които работят с ученици от уязвими общности на местно ниво, към по-широк кръг от учители и експерти на регионално и национално ниво. Това са ОУ ”Св. Паисий Хилендарски”, с. Езерче, СУ “Христо Ботев”, гр Кубрат, и НПТГ “Шандор Петьофи”, гр. Разград. 

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от международната мрежа Teach for All на организации, които работят срещу неравенството в образованието в повече от 50 държави по целия свят. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!