BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първолаци изпратиха онлайн поздрав за Великден на потребителите на Дома за възрастни хора с деменции

Учениците от 1 „в“-клас на ОУ“Никола Икономов“-Разград  изпратиха онлайн поздрав за Великден на потребителите на Дома за пълнолетни лица с деменции и на служителите в социалната услуга.

Децата с класен ръководител Ивелина Атанасова и учител целодневно обучение Стоила Маринова посещават 57-те потребители преди всеки голям празник и изнасят специална програма. В края на февруари подарили мартеници и получили покана от директора на Дома Теосвета Лазарова да дойдат и за Великден. Поради ограничението за посещения в социалните услуги по време на извънредното положение заради разпространението на Коронавируса обаче, посещението няма как да се осъществи и затова педагозите и децата решили да подготвят проект за онлайн поздрав към техните приятели от Дома.

Всяко от децата подготвило картичка и стихче или песничка на Великденска тематика и записало изпълнението си. Учителките монтирали 8-минутен видеоклип, който бил изпратен на директора на Дома.

Потребителите вече са имали възможност да видят клипа и да аплодират изпълненията на 17-те малчугани и споделеното им празнично настроение. В момента това е единственият начин – чрез телефони, снимки и видеовръзки – потребителите да общуват и със своите близки – обясни Лазарова.

Чрез този свой жест първокласниците показаха, че са възпитани в любов и състрадание не само към близките хора, но и към нуждаещите се. Те доказаха, че в трудните дни на социална изолация добротата е жива и се надяват тя да е заразна – смятат техните учителки.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!