BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русенския митрополит Наум отслужи празнична литургия в църквата „Св. Атанасий” в Пороище

Заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров присъства на празничната литургия, отслужена от Русенския митрополит Наум в църквата „Св. Атанасий” в Пороище.

Денят е храмов празник на уникалната църква, която е построена преди 4 века, вкопана е 2 метра под земята, тъй като по времето на изграждането й в Османската империя не се е разрешавало църквите да са по-високи от конник на кон. Храмът в Пороище е единствената запазена до днес вкопана църква в Североизточна България.

Русенският митрополит Наум отслужи Архиерейска литургия за деня на Св. Атанасий Велики, както и водосвет в съслужение със свещеници от Русенска епархия.

В приветствието си към събралите се миряни Дядо Владика пожела Божията милост да бъде с тях по молитвите на покровителя на този красив старинен храм  Св. Атанасий Велики.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!