BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стрелците от ОДМВР-Разград завоюваха призови места на зонално първенство

Зонално състезание от Републиканския преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР се проведе в Русе на 13 февруари 2020 г. Надпреварата се състоя в стрелбищния комплекс в сградата на ОДМВР – Русе и в нея участваха отбори, сформирани от служители от различни структури на Министерството на вътрешните работи от областите Русе, Търговище, Силистра, Разград и Шумен.
Състезанието се провежда в един ден, по регламент, изготвен от „Център за бойна подготовка и спорт“ при АМВР. Изпълняват се специфични упражнения, в различна форма и състав на отборите, като се оценяват за време, точност на стрелбата и правилно изпълнение. Системата за провеждане на полицейска стрелба включва 16 изстрела, които се изпълняват с най-малко два пълнителя. Стрелящите използват само служебно зачисленото им оръжие. В индивидуалното класиране при мъжете представителите на ОДМВР-Разград завоюваха първо и трето място – съответно Иван Атанасов от РУ-Разград и Йордан Йорданов от РУ-Кубрат.

Състезанията по стрелба с пистолет са организирана дейност за усъвършенстване и затвърждаване на специфични познания, умения и повишаване нивото на психическа устойчивост на служителите. В състезанията се изпълняват техники, усвоени и усъвършенствани в процеса на обучение по стрелкова подготовка. Републиканският преглед по стрелба с пистолет е неразделна част от професионалното обучение по стрелкова подготовка в МВР, както и част от Спортния календар за 2020 година, утвърден от Спортна асоциация – МВР. Заключителният етап на Републиканския преглед ще се проведе от 23 до 26 юни в ОДМВР-Варна.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!