BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Учителю, благодаря“ – празничен поздрав от децата на МКБППМН-Кубрат по случай 24 май

По случай 24 май 2020 –денят на славянската писменост и култура, емпатистите от Кубрат подготвиха празничен поздрав от традиционни пожелания и избраха две творби от класиците на детската литература Леда Милева и Дора Габе посветени на всеотдайния труд на учителя „Моята учителка“ и „На учителя“. Ето какво написаха Дилек, Джем, Симон и Алим от името на своите връстници към  всички учители:  „Учителю, благодаря! За грижите, за търпението, за любовта, за знанията, за мъдростта, за всичко! Ви сте нашите съвременни будители и добри примери! Честит празник!“

Всеки един от нас пази в спомените си името на любим учител и хубавите събития, в които се откроява фигурата на учителя – като денят на народните будители, международният ден на учителя и 24 май са поводи за милите спомени от училище.

 … „Когато за пръв път страхливо
аз в класната стая надникнах,
тъй ласкаво ти ме погали,
че в същия миг те обикнах….“ (Леда Милева)

Емпатистите, обичаме да сме цветни. Да създаваме и изживяваме емоциите си  цветно, също като дъгата. Избрахме поредния ни поздрав по хубав повод да не е по различен. Нашите учители го заслужават! 

Децата трябва да бъдат научени отрано да изградят култура на отношение, уважение, да изразяват благодарност и признателност.      Когато настъпи подходящият повод и време да споделят от сърцето и със сърцето обичта към хората, които се грижат за тяхното израстване като пълноценни личности.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!