BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фирми от Лудогорието подобриха производствените си процеси с евросредства

В Разградска област успешно са приключени 6 проекта по процедура BG16RFOP002-2.001 „Подобряване на производствения капацитет в МСП”, Приоритетна ос 2 „Предприемачество и капацитет за растеж на МСП” на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 г.

Общата стойност на инвестициите е 3 894 644 лева, от които собственото финансиране от страна на бенефициентите е 1 417 790 лева. След успешното приключване на проектите, реално изплатените средства възлизат на 2 466 872 лева.

Дейността на разградските фирми „Инокс” ООД, „Йотов” ООД и „МАТ” ООД е свързана с изработването на нестандартни метални изделия от неръждаема и черна стомана за фармацията, козметичната, минната, химическата, хранително-вкусовата промишленост и енергетиката. „Раломекс” АД гр. Завет произвежда машини за основна обработка на почвата – плугове, дискови брани, култиватори и специализирани селскостопански машини. По проектите на тези фирми са доставени и внедрени в производството специализирани високотехнологични машини за обработка на метали с цифрово-програмно управление.

„Поли Корект” ЕООД гр. Разград развива дейност в сферата на мебелното производство. Инвестицията по проекта е за високоефективно оборудване – автоматична пробивна машина и бояджийски робот.

Научно-изследователски и технологичен център по земеделие „Плантис” ЕООД извършва научно-изследователска и развойна дейност в областта на растениевъдството, управлението на добивите и качеството в земеделието. По проекта е доставена нова високоточна апаратура за лаборатория, извършваща анализ на хранителни елементи в почви, растения, хранителни продукти и проби с различен произход.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!