BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Център „Емилиян“ предлага психологически консултации по телефона

В условията на извънредно положение Центърът за социална интеграция и рехабилитация „Емилиян“ към Община Разград работи със своите потребители по всички възможни дистанционни начини, свързани с интернет и телефонна връзка. Освен това специалистите от социалната услуга от днес оказват съдействие и на граждани, които не са потребители на ЦСРИ.

Според специалистите в „Емилиян“ пандемията от COVID 19 донесе безпрецедентни предизвикателства и несигурност в личния и професионален живот на хората в България, които въпреки всичко продължават да се грижат за децата си, собствените си родители и семейства в ситуация на криза, болка, страх и притеснение за това, което предстои.

В тази връзка Центърът за социална рехабилитация и интеграция „Емилиян“ предлага на децата и родителите от общността възможност за психологическо консултиране по телефона, като целта е да се споделят и коментират въпроси и теми, вълнуващи родителите в настоящия момент:

подкрепа на семейството в отглеждането и възпитанието на дете/ца в ситуация на промяна и криза;
придобиване на познания и умения за позитивно родителстване;
улесняване изпълнението ролята на родител, като се развият умения за общуване, доверие и приемане на преживяванията детето;
помощ на родителите да коригират неприемливото поведение на децата си;
партниране в двойката;
конструктивно общуване;
граници и правила в семейството;
отношения и връзки в семейството,
стилове на родителстване,
семейни модели на общуване и др.

Психологическо консултиране по телефона ще се извършва по предварителна заявка и график, всяка сесия ще продължава по 30 минути. Консултациите ще извършва Милкана Михайлова психолог, системен брачен и фамилен консултант.

Услугата ще се извършва до един месец от снемане на извънредното положение.

Заявки се приемат всеки работен ден между 8,00 ч. и 16,00 ч. на телефони: 0893 389 289 Снежанка Пенчева и 084 /66 14 56 Севинч Рамадан.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!