BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В четвъртък е първата копка на ремонта на Центъра за работа с деца на улицата

Община Разград организира в четвъртък, 09.07.2020 г. от 11:00 часа в двора на бившия Дом за медико-социални грижи за деца в ж.к. „Орел“, гр. Разград, официална церемония „Първа копка“ по проект „Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сграда общинска собственост и изграждане на Център за работа с деца на улицата“. Проектът е в рамките на Инвестиционна програма за устойчиво и интегрирано градско развитие на Община Разград 2020 по процедура №BG16RFOP001-1.023 “Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 – Разград по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Общата стойност на проекта е 989 999,98 лв., от които 841 499,98 лв. са безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие и 148 500 лв. национално финансиране.

Проектът стартира на 02.08.2018 г., продължителността му съгласно административния договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е 30 месеца и ще приключи до 02.02.2021 г.

Основната цел е изграждане на съвременна, подходяща и ефективна социална инфраструктура в община Разград, която да осигури благоприятна среда за предоставянето на качествена услуга в общността и да допринесе за развитието на общинската социална политика. „Центърът за работа с деца на улицата“ е услуга, свързана с превенция на попадането на деца на улицата и отпадане от училище; социална рехабилитация и интеграция на деца, живеещи трайно или частично на улицата; семейно консултиране и подкрепа; медицински и санитарно-хигиенни услуги, ограмотяване на децата; обучение в родителски умения.

С церемонията „Първа копка“ ще се постави начало на извършването на основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сграда общинска собственост (бивш Дом за медико-социални грижи за деца в ж. к. „Орел“), където на втория етаж от сградата ще се създадат подходящи условия за предоставянето на социалната услуга в общността – Център за работа с деца на улицата с капацитет 15 потребители.

Предвиждат се помещения, зони и околни пространства с оборудване и обзавеждане, необходими за пълноценното функциониране на обекта и за създаване на удобна, уютна и естетична среда за неговите ползватели.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!