BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна Еколято 2020 в Разград

Заместник-кметът на Община Разград приветства участниците и организаторите на инициативата на ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество „Еколято 2020“ на официалното откриване на събитието днес.

Тя пожела на младите хора да участват с вдъхновение в дейностите по обогатяване на екологичното им образование, както и да имат весело и ползотворно лято.

Снимка: Община Разград

120 деца от 4 до 8 клас, разпределени в 4 смени от по 2 седмици ще участват в „Еколято 2020“. Първата смяна е от 32 ученика, програмата им е съобразена с изисквания на РЗИ-Разград заради извънредната епидемична обстановка до 15 юли. Макар от ЦУТНТ да са осигурили маски и ръкавици учениците няма да може да участват в почиствания на градинки, както през предишни години. Дейностите, с които ще са ангажирани, са предимно беседи и презентации в двора на ЦУТНТ. Първата беседа е била още преди церемонията по откриването, специалисти от РЗИ обяснили на децата правилата по време на извънредна епидемична обстановка.

Снимка: Община Разград

В последния ден от всяка смяна участниците в „Еколято 2020“ ще се включват и в Детска академия по безопасност, организирана от ОДМВР-Разград, но този път не в Градския парк, а в двора на ЦУТНТ.

На откриването на „Еколято 2020“ освен заместник-кметът Милена Орешкова присъстваха и представители на партньорите на ЦУТНТ в реализацията на инициативата – РЗИ-Разград, отдел „Екология“ в Община Разград, Местна комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и Общински съвет по наркотични вещества.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!