BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За какво да следите при поставяне на дограма и врати в апартамента

Когато слагате дограмата внимавайте за детайлите. В зависимост от това колко камерна е тя, нивото на топлоизолация е различна. Самите рамки на прозореца са само малка част от цялата изолация, по-важен е стъклопакет.

Ако изберете стъклопакет с повече камери, така ще имате по-голяма на шумоизолация. Понеже звуковите вълни губят сила и се пречупват, когато минават през повече стъкла.

Когато правите ремонт и избирате дограма по-добре да се съобразите с някои неща като местоположение, южно или северно изложението и дали дограмата ви харесва. Защото нейният външен вид също е важен. Дори може да комбинирате различни цветове дограма, според цветовете на помещенията и обзавеждането в тях. Като допълнение, може да монтирате и допълнителни устройства, които вкарват свеж въздух. Също нещо много важно е качественият обков на дограмата. Така тя ще функционират по-добре и ще се отваря и затваря без проблеми за много години напред.

Вратите са друг важен елемент от изолацията на апартамента. Те касаят най-вече вътрешната част. Въпреки това, гледайте по профилите да бъдат достатъчно здрави конструкцията да бъде стабилна. При някои врати натоварването е по-голямо колкото при други.

За монтажа на профилите най-добре да използвате специални пети. Те осигуряват здравина на връзката между профила и тавана, както и пода. Пространството над вратата най-вероятно ще запълните с щурц – специални плоскости, които също ще захванете с пети. Ако ще правите окачен таван, сложете метален профил отгоре, който да държи гипсокартона. Дори, за да е още по-стабилно, може да сложите два слоя плоскости от гипсокартон. Фугите, които се получават, запълнете с фугираща смес. А на мястото, където напасвате втория слой, гледайте да няма разминаване на фуги. Така конструкцията става по-стабилна и фугата и шпакловка та няма да се напукат.

Ако не можете да се справите сами, потърсете майстор. Така ще сте сигурни че конструкцията на дограмата и вратите в жилището са добре позиционирани, устойчиви и надеждни.

Източник: armormat.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!