BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

И жителите на Кубрат отбелязаха празника на Независима България

Жителите на Кубрат и местната общественост в лудогорския град отбелязаха с празнична програма 112 години от Независимостта на България. Това съобщават от общинската информационна служба.

Точно в 11.00 часа под звуците на националния химн бяха издигнати знамената на Р България и Община град Кубрат. Сред присъстващите на площад „Възраждане“ бяха представители на Общинското ръководство, начело с кмета Алкин Неби, общински съветници, местни общественици, жители и гости на града. Слово по повод годишнината от обявяването на Независимостта на страната каза кметът Неби, а за значимостта на Съединението и последвалата обявена Независимост, чиято годишнина отбелязваме днес, разказа преподавателят по история при СУ „Христо Ботев“ в Кубрат Борислав Борисов.

„Днес се прекланяме пред подвига на хората, благодарение на които живеем в съвременна България. Ден, в който Независимостта възтържествува! На 22-ри септември 1908 година България доказва, че нейните основи са здрави, че може да бъде независима, силна и обединена! Нека да отстояваме постоянно с думи и дела записанато в Манифеста от 1908 година! Да живее свободна и независима България!, каза в словото си кметът Алкин Неби. В чест на годишнината от обявяването на Независимостта на Княжество България талантливи деца от средищното училище „Христо Ботев“ в града и съставите към местното читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ представиха празнична програма.

Тържествената церемония в Кубрат завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола Васил Левски. Венци бяха поднесени от Общинската адмиистрация, от училищата в града, както и от общински структури на политически сили. Всички присъстващи получиха знаменца с цветовете на националния трикольор, а събитието завърши с празнично хоро пред сградата на читалището.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!