BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кипър въвежда нови мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19

Министерството на здравеопазването на Република Кипър прие решение за въвеждане на нови мерки за ограничаване на разпространението на Covid-19. Ограниченията са в сила от 26 април и ще бъдат валидни до 09 май.

Забранява се придвижването на граждани в периода от 21:00 ч. до 5:00 ч., като изключения се допускат единствено за придвижващите се до работните си места със съответното удостоверение от работодателя им или с цел посещение на лекар. В интервала между 5:00 ч. и 21:00 ч. гражданите могат да напускат домовете си само веднъж на ден след изпращането на текстово съобщение (SMS). За напускане на дома с цел ваксинация не се изисква изпращането на текстово съобщение.

Забраняват се събиранията на граждани по домовете, като единствено на Великден, 2 май, в частни домове могат да се събират членовете на не повече от две семейства, при условие че броят на намиращите се едновременно в един дом не надвишава 10 души, включително деца.

Църковните служби ще се извършват без присъствието на вярващи, включително през дните на Страстната седмица.

В нощта на 1 срещу 2 май комендантският час ще продължи до 1:00 часа, а на нощната великденска служба могат да присъстват не повече от 50 души, като вярващите следва да се намират в двора на църквите при спазване на физическа дистанция. Посещаването на храмове за лична молитва е разрешено, като не повече от 10 души могат да се намират в сградата. Затварят се всички магазини, с изключение на обектите за хранителни стоки, а също и ресторантите и другите заведения за обществено хранене, театрите и кината, фитнес залите. Тренировките на открито са разрешени за не повече от двама души.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!