BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният управител на Разград: Ускорено ще бъдат завършени строителните дейности по пътя Кубрат – Русе

Довършителните строителни дейности по пътя Кубрат – Русе, които създават затруднения за движението на моторни превозни средства, ще бъдат приключени възможно най-бързо, а трафикът – нормализиран. Това обяви областният управител Иван Борисов, след проведена днес работна среща в Кубрат, в която са участвали още кметът на общината Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, представители на фирмата изпълнител ДЗЗД „Кубрат“ и на АПИ. 

„Приоритетно ще бъде завършена асфалтовата настилка по околовръстния път, която създава най-много затруднения на гражданите и гостите на Кубрат“, обясни Иван Борисов.

Очаква се до края на днешния ден да приключи видеобследването на тръбите, поставени в канализацията на реновирания път. То се е наложило заради пропадания в някои участъци на трасето. Въз основа на резултатите от проучването в началото на следващата седмица на среща между възложителя АПИ, проектанта „Трафик холдинг“ ЕООД Аксаково и изпълнителя ДЗЗД „Кубрат“ ще бъде взето решение по какъв начин да бъдат отстранени проблемите. Това също ще стане по възможно най-бързия начин.

Проектът за основен ремонт на дългия близо 47 км участък е на обща стойност над 45 милиона лв. Основната част от средствата са отпуснати от ОП „Региони в растеж“ и Европейския фонд за регионално развитие. Разработката включва пълна подмяна на пътната настилка, изграждане на отводнителни съоръжения, вертикална и хоризонтална маркировка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!