BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Провериха 103 автомобила при мащабна акция на полицията и други институции (ВИДЕО)

Специализирана полицейска операция по метода „Широкообхватен контрол“ се проведе на 23 ноември на паркинга в близост до разклона за село Бели Лом. Акцент в контролната дейност бе спазването на правилата за движение по пътищата, опазване на обществения ред и противодействие на престъпността. Освен полицейски служители от Областната дирекция на МВР-Разград, в проверките участваха представители на териториалните структури на агенция „Митници“, агенция „Пътна инфраструктура“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и НАП.

През първите шест месеца на 2023 г. пътнотранспортната обстановка на територията на ОДМВР – Разград бележи значително влошаване в сравнение със същия период на 2022 г. Наблюдава се увеличаване на броя на тежките ПТП с 27 (67,5 %), на загиналите в тях с 4 (200 %) и на ранените с 41 (78.9 %). По републиканската и общинска пътна мрежа от областта са възникнали 33 (49,3 % от общия брой) тежки ПТП с 4 (66,4 % от общия брой) загинали и 55 (59,1 % от общия брой) ранени лица. От тези тежки ПТП по път I-2 са възникнали 8 (24.2 %) тежки ПТП с 1 (25 %) загинал и 12 (21,8 % ) ранени.

В хода на предприетите контролни действия водачите се проверяваха за употреба на алкохол /17 проверки/, при съмнение и за употреба на наркотични вещества /3 проверки/, за притежание на съответното свидетелство за управление, застраховка „Гражданска отговорност“ и преминат задължителен технически преглед. Другите институции извършваха проверки в сферата на своите компетентности.

По време на днешната акция са проверени 103 превозни средства, от които 24 товарни и 79 леки автомобила и 123 лица. За констатирани нарушения по ЗДвП са съставени 2 акта и са наложени 5 глоби по фиш. Санкциите касаят изтекли свидетелства за правоуправление, шофиране без светлини и без преминат технически преглед. По Закона за автомобилните превози са съставени 2 акта за неплатени винетни такси и 2 за неспазване на работното време. Служителите на „Пътна полиция“ са връчили и 17 електронни фиша.

Материалът Провериха 103 автомобила при мащабна акция на полицията и други институции (ВИДЕО) е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!