BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шест студенти се включват по проекта „Студентски практики” в Областна администрация – Разград

Шест студенти-практиканти, с подкрепата на менторите – служители на ОА-Разград, ще усвоят нови знания и умения в реална работна среда в администрацията и по този начин ще увеличат своите шансове за успешна реализация на пазара на труда след приключване на образованието си.

Днес, 8 юли те се срещнаха с Областния управител Гюнай Хюсмен, който пожела успех на младите хора и ги призова да положат старание и постоянство в овладяването на практически умения и компетентности. „Областна администрация – Разград винаги е отворена към младите хора и им дава шанс за развитие и реализация. Учете се, развивайте се, защото вие сте нашето бъдеще“, допълни още г-н Хюсмен.

Студентите са от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, СУ „Климент Охридски“, Университет по архитектура, строителство и геодезия – София, СА „Димитър Ценов” – Свищов, НСА – София и Бургаски свободен университет, с които Областна администрация има сключени договори за партньорство по проекта.

Ще припомним, че проектът на МОН „Студентски практики – Фаза 2” е финансиран от ОП НОИР.

Този проект допринася за създаването на устойчиви партньорства между администрацията, бизнеса и университетите,  за провеждане на реални политики в сферата на образованието и заетостта.

Целта на проекта е създаване на условия за придобиване на практически опит от студентите от висшите училища в реална работна среда в съответствие с потребностите на пазара на труда. За всяко успешно приключило и потвърдено практическо обучение студентът получава стипендия в размер на 600 лева.

За включване в практическо обучение в реална работна среда в Областна администрация Разград могат да кандидатстват всички действащи студенти от висшите училища-партньори по проекта, включени в Регистъра на всички действащи и прекъснали студенти и докторанти, поддържан от Министерството на образованието и науката.

На интернет адрес: https://praktiki.mon.bg/registration/students-self студентите от област Разград може да следят за следващите обяви на Областна администрация Разград за студентски практики и да кандидатстват, ако те отговарят на тяхната специалност.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!