BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Експерти проведоха мониторинг по проекта „Иновация за успешна професионална квалификация“ на ПГТС „Христо Смирненски“

Експерти от РУО-Разград проведоха мониторинг на проектът за иновативно училище на Професионална гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски“-Разград „Иновация за успешна професионална квалификация“, който разкрива иновативен фокус към устойчиво развитие у всеки ученик на личностна компетентност, социални умения и група от ключови професионални умения за упражняване на професия, както и развитие в бързо променящия се технологичен свят.

Учениците от 9А клас, с ръководител инж. Илиян Йорданов показаха пред експерти и учители същността на иновацията, като представиха систематизирано учебно съдържание на тема „Горене при бензинов/дизелов двигател“. Идеята е да бъде преодолян дефицита от професионална литература и учебници по учебен предмет от професионалната подготовка, като в същото време учениците сами да участват в процеса на създаване на такъв електронен ресурс.

YouTube

Крайната цел е по-високи резултати на държавния изпит за придобиване на професионална квалификация и успешна трудова реализация, както и създаване на електронен учебен ресурс, който да послужи при обучението и на други паралелки, изучаващи учебния предмет.

В следващите 3 години иновацията ще подкрепи развитието на всеки ученик чрез: Създаване и споделено използване на интернет пространство /сайт/, в който последователно да се въвеждат учебните материали по предмет от професионалната подготовка Двигатели с вътрешно горене /ДВГ/ от преподавателите, както и от учениците в 9, 10 и 11 клас на една паралелка. В края на всяка година, материалът ще бъде систематизиран в обособения сайт, с възможност да се използва от учениците.

В края на 11 клас, цялото учебно съдържание по предмета ще се съхранява и ще бъде достъпно за учениците. Този електронен ресурс ще може да се използва за подготовката им за държавния изпит за придобиване на професионална квалификация, както и за випуските след тях.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!