BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четири са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград

По информация на Регионална здравна инспекция – Разград, на 06.07.2020 г. са регистрирани четири нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград.

Единият случай е мъж на 77 г., от с. Дянково, община Разград. Потърсил е медицинска помощ на 06.07.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализиран в Отделение по инфекциозни болести. Мъжът е с придружаващи заболявания: Хронична сърдечна недостатъчнист и Мозъчно-съдова болест.

Вторият случай е мъж на 50 г. от с. Йонково, община Исперих. Потърсил е медицинска помощ на 06.07.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализиран в ОИБ. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Личето не съобщава придружаващи заболявания.

Следващият случай е мъж на 46 г., от гр. Исперих. Потърсил е медицинска помощ на 05.07.2020 г. в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в лабораторията към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен.

Мъжът е със следните придружаващи заболявания: Артериална хипертония II ст., Хроничен бронхит, Пневмосклероза.

Четвъртият случай е жена на 28 г. с постоянен адрес гр. Разград. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследвана e в лабораторията към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е без клинични оплаквания и придружаващи заболявания. Оставена е в дома й в гр. Варна, с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни.

Днес в Единния информационен портал за COVID-19 са съобщени 5 случая. От РЗИ ни информират, че петият случай не е доказан с PCR тест и лицето се намира в дом изолация.

Обявената извънредната епидемична обстановка в страната е удължена  до 31 юли със Заповед на министъра на здравеопазването.

Областният кризисен щаб за борба с COVID-19 призовава всички граждани да спазват въведените противоепидемични мерки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!